Mellimplantátum elmozdulása

  A mellimplantátum elmozdulását okozhatja a túl nagy méretű implantátum súlya. Mellnagyobbítás

az implantátum elmozdulása

Mi az oka az implantátum elmozdulásnak? Hogyan előzhető meg az implantátum elmozdulása? Hogyan néz ki a mell, ha elmozdulnak a beültetett implantátumok? Ha szeretnél többet tudni erről a témáról, olvass tovább!

Felkeltettük érdeklődésedet?

Az implantátum elmozdulásaAz implantátum eredeti helyéről történő elmozdulása megtörténhet közvetlenül a műtét után, de hónapokkal a műtét után is.

Az elmozdulást okozhatja a gravitáció, kapszuláris kontraktúra (tokosodás), lassú gyógyulás, műtéti komplikáció vagy az implantátum súlya. A jelenség diszkomfort érzéssel és a mellforma megváltozásával járhat.

Az implantátum normál esetben is mozog, nincs „rögzítve", nem merev. Ha az implantátum mozgása egy bizonyos mértéket meghalad, akkor rendellenes állapot áll elő, ami már nem esztétikus.

Méret problémák

Az implantátumok méretének meghatározásakor a cm3 –t, illetve a grammot használják a szakemberek. Az implantátumok mérete széles skálán mozog, 120 cm3-től 850 cm3-ig változhat. Ha ennél nagyobb implantátum szükséges, azt a gyártók egyénre szabva készítik el. Általánosságban elmondható, hogy az implantátum méretének növekedésével a forma esztétikussága csökken és a komplikációk előfordulásának esélye nő.

A sóoldattal töltött implantátumok valamivel nehezebbek a szilikon tartalmúaknál így könnyebben elmozdulhatnak. Az implantátum behelyezés alapvetően magában hordozza az elmozdulás kockázatát.

Hogyan néz ki az elmozdult implantátum?

Az implantátum elmozdulás sokféle formát ölthet. Elmozdulhat a hónaljak irányába. Ezt oldalsó elmozdulásnak nevezzük. (Ne ijedj meg, ha háton fekve az implantátum elmozdul a hónalj irányába. Ez nem feltétlenül rendellenes. A mell implantátum nélkül is lefelé, oldalra mozdul hanyatt fekvéskor.)

Az implatátum elmozdulhat lefelé is. Előfordul, hogy az implantátumok egymás felé közelítenek, és a mellkason összeérnek. Az implantátumok felfelé is mozdulhatnak a mellkason.

Az elmozdulás után a mellbimbó az elmozdulás irányával ellentétes irányba fog mutatni. Ha tehát az implantátum felfelé mozdult, a mellbimbó lefelé fog mutatni.

Az implantátum elmozdulásának megelőzése

A legjobb módja az implantátum elmozdulás megelőzésének a testalkathoz illő, nem túl nagy implantátum kiválasztása. A megfelelő melltartó viselése is csökkenti az implantátum elmozdulás valószínűségét. Olvasd el a melltartóvásárlásról szóló írásunkat. A műtét előtti konzultáció alkalmával beszéld át plasztikai sebészeddel az implantátum elmozdulás kockázatát.

Újabb műtétre lesz szükség?

Bizonyos esetekben az implantátum elmozdulás szinte észrevehetetlen, így nincs szükség semmilyen kezelésre. Más esetekben korrekciós műtétre lehet szükség ahhoz, hogy az implantátum visszakerüljön a megfelelő helyre, ahol lennie kell.Aesthetica Orvosi Központ
1133 Budapest, Váci út 76.
Capital Square II. torony, II.emelet
Információs központ: (+36 1) 374 60 60
SMS-szám: (+36 20) 550 20 20
Fax: (+36 1) 374 60 65
RSS Facebook Skype e-mail